Berghoning 250g gekristalliseerd

8.50

Deze berghoning is typerend door zijn volle en eerder sterke smaak. Het gaat hier om een honing die gemaakt is van bloemennektar maar ook van honingdauw.

Honingdauw is een heldere nectarachtige vloeistof die wordt afgegeven door verschillende soorten insecten. Deze zuigen plantensappen op maar verbruiken niet alle suikers waarna deze in vloeibare vorm worden afgegeven. Onze bijen maken daar dus ook honing van.

 

Vers geoogste honing is altijd vloeibaar maar gaat na een tijd natuurlijk kristalliseren (versuikeren). Voor liefhebbers van vaste honing enten we onze honing met de fijne kristallen van een romige honing die we bewaarden.De kristallen vermenigvuldigen zich en geven een fijne korrel aan het hele honingvat.Hierdoor vermijden we al te harde honing of honing met een grove korrel. Soms kan een marmertekening worden opgemerkt. Dit is een natuurlijk fenomeen dat getuigt van een lage vochtigheidsgraad en een nog langere bewaring.

 

Catégorie :

Description

Ontdek onze 100% natuurlijke honingen. Deze getuigen van onze uitzonderlijk rijke, gevarieerde omgeving.

We verzetten onze korven naargelang de bloei. Onze bijen geven ons, elk jaar, honingen met zeer uiteenlopende smaken. We hebben zowel vaste als vloeibare honing : naar keuze.